Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Τα εμβληματικά γυαλιά ηλίου Carrera κυκλοφορούν με ανανεωμένη εμφάνιση!


Carrera και πάλι εντυπωσιάζει τον κόσμο της μόδας, με τα εμβληματικά της γυαλιά από τις πρόσφατες συλλογές της, επανεκδίδοντας τα glamorous μοντέλα της μάρκας που έγραψαν ιστορία: τα θρυλικά γυαλιά ηλίου Champion και Carrera 6000, παρουσιάζονται τώρα σε μία νέα εντυπωσιακή μεταλλική έκδοση με καθαρό σχεδιασμό.


CHAMPION/MT
carrera1Η τεράστια επιτυχία του εμβληματικού μοντέλου aviator, απλά συνεχίζεται: αυτά τα γυαλιά ηλίου που έχουν παρουσιαστεί σε αμέτρητες εκδοχές-εμφανίζοντας μία γκάμα υλικών, χρωμάτων και λεπτομερειών- όλες τις προηγούμενες σεζόν, παρουσιάζονται τώρα με ultra-flat, λεπτά σχήματα για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2014. Tα νέα γυαλιά ηλίου Carrera Champion αποτελούν μία εμπνευσμένη μίξη από μέταλλο και ανοξείδωτο ατσάλι, προσδίδοντας μίας έξτρα ελαφριά αίσθηση και απόλυτη άνεση. Σατινέ φινίρισμα και φακοί καθρέπτες ολοκληρώνουν το δυναμικό look, δίνοντας μία διαχρονική αίσθηση στο νέο μοντέλο, διαθέσιμο στους τόνους του καφέ με γκρι φακούς, μαύρου με μαύρους φακούς, μπλε με μπλε φακούς, κόκκινου με πορτοκαλί φακούς.


Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

εφηβεία και μόδα

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη εποχή για κάθε άνθρωπο, κυρίως συναισθηματικά. Αρχίζουν οι προβληματισμοί, κάποιες φορές και οι συγκρούσεις και είναι το στάδιο πριν την ενηλικίωση. Παρακολουθώντας τους εφήβους παρατηρούμε ότι η εμφάνιση τους και ο τρόπος που ντύνονται δίνουν πολλές πληροφορίες για την ψυχολογία τους, τον τρόπο σκέψης και γενικά τα ίδια τα παιδιά. Με την πρώτη κιόλας ματιά είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι οι έφηβοι έχουν την τάση να ακολουθούν τη μόδα και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Δύο απο αυτούς ειναι:

Ανάγκη για ομαδοποίηση
Ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση της ζωής τους οι έφηβοι έχουν μεγάλη ανάγκη να ενταχθούν σε ένα σύνολο και να ανήκουν σε μια ομάδα. Το ίδιο στυλ ντυσίματος είναι μια απόδειξη ότι έχουν κοινές ιδέες, κοινούς προβληματισμούς και συνήθως υιοθετούν έναν κοινό τρόπο συμπεριφοράς. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν οι έφηβοι βρίσκουν τη μόδα σαν έναν τρόπο για την ένταξή τους σε κάποια ομάδα.


Δημιουργία προτύπων
Είναι γεγονός ότι τα μοντέλα που επιδεικνύουν τη μόδα είναι συνήθως άτομα στην εφηβεία ή λίγο μετά. Είναι εύκολο λοιπόν για τα άτομα στην περίοδο της εφηβείας να ταυτιστούν με τα μοντέλα ίσως και να θέλουν να τους μοιάσουν. Στις περιπτώσεις αυτές η μόδα λειτουργεί δημιουργώντας πρότυπα γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν οι έφηβοι δεν έχουν την κατάλληλη καθοδήγηση από το περιβάλλον τους.